≡ Menu

Pred dnevi je tudi Vzajemna sporočila, da bo s 1.8.2017 povišala premijo za dopolnilno zavarovanje.

Nova premija bo tako znašala 27,96€ za mesečno plačilo preko trajnika (direktna obrmenitev) ali pri letnem plačilu premije (preračunano na mesec). Pri mesečnem plačilu preko položnice (UPN) bo premija 28,82€ na mesec.

Kljub podražitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja pri Vzajemni, le-ta še vedno ohranja najnižjo premijo med vsemi tremi zavarovalnicami. Po podražitvi v začetku leta, ko sta premijo povišali Adriatic Slovenica in Triglav zdravstvena, so se za povišanje premije odločili tudi pri Vzajemni.

Podražitev Triglava, zdravstvene zavarovalnice, ki je sledila podražitvi pri Adriaticu Slovenici, je naredila še večjo razliko v ceni za dopolnilno zavarovanje.

Če upoštevamo najnižje mesečne premije, je sedaj razlika že več kot 2€ na mesec. Pri letni premiji pa je razlika med najvišjo in najnižjo premijo dobrih 26€.

Najnižja premija je preko zavarovalnice Vzajemna, kjer trenutno še ne razmišljajo o vigu premije. V kolikor bi do tega prišlo, bomo spremembo cene objavili na naši spletni strani.

V naši zavarovalni agenciji zastopamo zavarovalnico Vzajemna in vam v celoti uredimo vso dokumentacijo za zamenjavo zavarovalnice za dopolnilno zavarovanje.

V kolikor bi radi zamenjali zavarovalnico in prihranili pri premiji, izpolnite ta obrazec.

Uredimo vam prekinitev pri stari zavarovalnici in sklenitev pri Vzajemni po najnižji premiji.

Če želite zamenjati zavarovalnico za dopolnilno zavarovanje, vam lahko pri tem pomagamo, prav tako pa vas bomo za to nagradili.

Pru zamenjavi vam pomagamo tako, da imate vi kar najmanj dela, dopolnilno zavarovanje pa je sklenjeno cel čas, tako da lahko kadarkoli obiščete zdravnika, če je to potrebno.

Ob prehodu iz druge zdravstvene zavarovalnice boste prejeli tudi bon za 25€ za Spar, ki ga lahko uporabite za nakup česarkoli v omenjeni trgovini.

Kako zamenjati dopolnilno zavarovanje?

Za začetek zamenjave dopolnilnega zavarovanja nas pokličite na naš telefon 040 564 462 ali izpolnite kontaktni obrazec na desni strani, da vas kontaktiramo mi.

Pri tem vam bomo predstavili kako bomo za vas uredili zamenjavo dopolnilnega zavarovanja, tako da boste imeli tistega z najnižjo premijo in druge ugodnosti, do katerih ste upravičeni.

Akcija velja do preklica, tako da nas kontaktirajte čim prej, da lahko izkoristite ugodnosti v celoti, s tem pa pridobite tudi najcenejše dopolnilno zdravstveno zavarovanje, kar je dovolj dober razlog za zamenjavo.

Dopolnilno zavarovanje lahko tudi prekinemo. Spodaj najdete postopek, kako to naredimo in kdaj ga lahko prekinemo.

Prekinitev po enem letu

Dopolnilno zavarovanje se običajno sklene za obdobje 10 let. Zavarovanje lahko prekinemo po enem letu, vendar moramo upoštevati še 3 mesečni odpovedni rok, ko bomo imeli zavarovanje še vedno urejeno in bomo za njega morali plačevati premijo.

Prekinitev zavarovanja sporočimo zavarovalnici, pri kateri imamo urejeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje, v pisni obliki pri čem moramo navesti številko pogodbe in naše podatke.

Prehod na drugo zdravstveno zavarovalnico

Če želite samo zamenjati zdravstveno zavarovalnico in prenesti dopolnilno zavarovanje na njo, morate najprej prekiniti zavarovanje pri stari in ga na novo skleniti pri novi zavarovalnici. Pri tem je enako potrebno upoštevati tri mesečni odpovedni rok, vendar moramo biti pazljivi, da pravočasno sklenemo novo dopolnilno zavarovanje pri novi zdravstveni zavarovalnici.

V kolikor želite prestopiti k zavarovalnici Vzajemna, ki ima najcenejše dopolnilno zavarovanje, izpolnite obrazec na strani NAROČITE ZAVAROVANJE. Pri tem vam bomo svetovali kako prekiniti obstoječe zavarovanje in skleniti novo, tako da boste cel čas imeli sklenjeno zavarovanje in kritje.