≡ Menu

Dopolnilno zavarovanje za študente

Študenti so posebna skupina ljudi, saj se nahajajo v obdobju, ko se dopolnilno zdravstveno zavarovanje, ki ga krije država prenese na samostojno plačevanje. Zato je zelo pomembno, da si pravočasno sklenejo dopolnilno zavarovanje, da ne bi ostali brez kritja.

Dopolnjeno 26. leto

Vsak študent si mora ob dopolnjenem 26. letu samostojno skleniti dopolnilno zdravstveno zavarovanje, ne glede na to ali še ima status študenta. z dopolnjenim 26. letom si mora namreč vsak sam plačevati dopolnilno zavarovanje. Pomembno je, da si zavarovanje uredimo že mesec dni prej, saj ga lahko sklenemo samo s 1. v naslednjem mesecu, da se tako ne bi zgodilo, da bi bili en mesec brez dopolnilnega zavarovanja.

Sklenite zavarovanje pravočasno. Izpolnite obrazec na strani za dopolnilno zavarovanje.

Pavziranje

Vsi študenti, ki so stari manj kot 26. let in izgubijo status študenta, si morajo sami urediti dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Enako kot pri dopolnjenem 26. letu, je pomembno, da si ga uredijo takoj, da ne bi ostali brez kritja, pri novi sklenitvi pa začeli s čakalno dobo treh mesecev.

V primeru, da status študenta ponovno pridobijo (in so stari manj kot 26), se lahko da dopolnilno zavarovanje na začasno mirovanje, tako da ga v tem obdobju ne plačujete.